ΨΗΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ


Πρώτα και σημαντικό είναι να τα χαράξουμε με το μαχαίρι, για τη με τον ατμό σκάζουν και είναι και επικίνδυνα ιδιαίτερα  στα μικρά παιδιά. Αυτό επιτρέπει να διαφεύγουν οι ατμοί. Λοιπόν μην ξεχάσετε να τα τρυπάτε. και κανένας κίνδυνος θα υπάρχει.

Χρησιμοποιήστε την σχάρα που ψήνετε τα κρέατα και τοποθετήστε επάνω τα κάστανα.  Και την τοποθετούμε επάνω στα κάρβουνα και τα γυρίζουμε με την τσιμπίδα ώσπου να πάρουν το χρώμα και να σκάσουν γύρο, γύρο.
Εάν δεν μπορούμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα, μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 15 – 25 λεπτά, οπότε μαλακώνουν και ξεφλουδίζονται εύκολα.
Ή και ακόμη να τα ψήσουμε επάνω στο μεγάλο μάτι της κουζίνας σε μεσαία θερμοκρασία  σκεπαζόμασταν με ένα καπάκι κατσαρόλας, και τα γυρίζουμε με  μια τσιμπίδα, να πάρουν χρώμα παντού και να ψηθούν καλά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Ξεφλουδίζουμε την εξωτερική και εσωτερική φλούδα του κάστανου. Συνοδεύονται με τσιπουράκι,
Μην ξεχνάτε τα κάστανα να είναι πάντα ελληνικά,  όπως και όλα μας τα προϊόντα.  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons