ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ 

1 κιλό κιμά βοδινό ή και μισό μισό με χοιρινού
300 γραμμάρια ρύζι 
2 μέτρια Κρεμμύδια
μαϊντανό
δυόσμο
πιπέρι αλάτι
2 αυγά για την ζύμη
2 με 3  αυγά για το αυγολέμονο
φρυγανιά
μια κούπα του καφέ χυμό λεμονί
ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά και το ρύζι  το
κρεμμύδι κομμένο στο μπλέντερ τον δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα αυγά λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι  και τα ανακατεύουμε καλά,. Αφήνουμε την ζύμη  να ξεκούραστη περίπου  ένα τέταρτο και το ξανά ζυμώνουμε εάν είναι πολύ μαλακό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά να τραβήξουν τα υγρά. Τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια  χρησιμοποιώντας στης παλάμες μας ελαιόλαδο να μην κολλούν στα χέρια μας και να παίρνουν καλό σχήμα .

έχουμε την κατσαρόλα με νερό και βράζει και τα ρίχνουμε ένα ένα μέσα ,
τα αφήνουμε να βράσουν  περίπου 40 λεπτά προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ χυμό λεμονιού 15 λεπτά πριν βράσουν . Δεν τα ανακατεύουμε μην σπάσουν απλός κινούμε την κατσαρόλα κυκλικά θέλουμε κατά το τελείωμα να τα σκεπάζει το νερό , και για

αυτό έχουμε νερό ζεστό και  προσθέσουμε φτιάχνουν το αυγολέμονο και τα περιλούζουμε κινούμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού ,το αποσύρουν από την φωτιά . σερβίρετε ζεστό καλή όρεξη




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons