ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. κιμά ανάμεικτο, μοσχάρι - χοιρινό
  ½ φλ. τσαγιού ρύζι, γλασέ ή  Καρολίνα
 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  1 κουταλάκι σούπας  δυόσμο, ψιλοκομμένο
  2 αυγά
  ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  ¼ κ. γλ. κύμινο
  ¼ κ. γλ. μπαχάρι
  50 γρ. . ελαιόλαδο
  1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ  γάλα
  αλάτι, πιπέρι
  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Για τη σάλτσα

  500γρ. ντομάτα κομμένη στο μούλτι
  1 κ. σ. τοματοπολτέ
  1 κουταλιά της σούπας  ζάχαρη
  ⅓ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  αλάτι, πιπέρι


Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το ρύζι, και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το ζύμωμα.
Όταν  τα υλικά, γίνουν ομοιογενές μείγμα

αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια μισή ώρα ή και από το βράδυ ακόμη καλύτερα   και στη συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.

Σ᾿ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα γιουβαρλάκια ελαφρά.


(Α )Σε μια κατσαρόλα βάζουμε, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλατοπίπερο.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και ζεστό νερό. Η σάλτσα να τα σκεπάζει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να βράσουν  τα γιουβαρλάκια και να δέσει η σάλτσα του.

(Σημείωση )
 Εάν το θέλουμε το φαγητό ποιο ελαφρύ, δεν τα τηγανίζουμε , τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα που βράζει με λίγο νερό για να σφίξουν και τα ρίχνουμε στην σάλτσα (Α) μαζί  με το νερό    

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons