ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΟΥΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά

 1 ½  κιλά μοσχάρι ουρά
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
150 γρ. καρότα, κομμένα σε χοντρά καρέ
100 γρ μέτρια ντομάτα  η’ δυο κουτ, σούπας πελτέ η’ Πουαρό
5 δόντια γρ. σκόρδο
200 γρ. κόκκινο κρασί
Λιγη  μαυροδάφνη
Πιπεριές σε φέτες
2 κ.γ. ζάχαρη
Λίγα  κόκκους μπαχάρι
Αλάτι πιπέρι
½  κιλό νερό ζεστό

Οδηγίες
1ον Τεμαχίζουμε το κρέας ουρά σε μικρά τεμάχια το βράζουμε σε νερό για πέντε λεπτά το σουρώνομαι και το πλένομαι καλά να φύγουν όλα οι αφροί.
2ον σε μια βαθειά κατσαρόλα ρίχνομαι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά να πάρει χρώμα , τα σβήνουμε με το κρασί συνεχίζουμε έως  να εξατμιστεί,
Προσθέτουμε  το  κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες  τα καρότα σκόρδο, πιπεριές .
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα να μαραθούν τα λαχανικά ,προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε ώσπου να κοκκινίσει το όλο σύνολο
3ον προσθέτουμε το ζεστό νερό όχι όλο κρατάμε λίγο για αργότερα αφού θα χιαστεί προσθέτουμε ζάχαρη πιπέρι αλάτι μαυροδάφνη μπαχάρι και τα σιγοβράζουμε περίπου για ένα 45 λεπτό ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Τελειώνοντας το βράσιμο  καλό θα είναι να έχει σάλτσα και εάν δεν έχει δέσει μπορούμε να την συμπυκνώσουμε  με λίγο αλεύρι λιωμένο σε κρύο νερό.
Συνοδεύετε με      ρύζι,     ριζότο,     πατάτες τηγανιτές, μακαρόνια Τυρομένα    


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons