ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ


ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό μύδια με
το κέλυφος ή καθαρισμένα
2 φλιτζάνια ρύζι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πλένουμε καλά τα μύδια να φύγουν καλά οι άμμοι . Κρατάμε μόνο τα κλειστά
και πετάμε όσα είναι ανοιγμένα.
Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5' και όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το νερό που τα ζεματίσαμε.
Κρατάμε το κρέας τους. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα μύδια. Τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το κρασί. Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε και τις ντομάτες με 5 φλιτζάνια από το ζωμό από τα μύδια . Αλατο πιπερώνουμε κι τα αφήνουμε να βράσουν για 15'. Μετά ρίχνουμε το ρύζι κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να βράση και το ρύζι. προσέχουμε μήπως χρειαστεί λίγο ακόμη νερό και αν ναι, ρίχνουμε ζεστό.
Το Ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μην κολλήσει.
Και έτοιμο καλή όρεξη

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons