ΡΥΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γαρίδες
700 γρ. μύδια κατεψυγμένα με ή χωρίς κέλυφος
3 κούπες νερό
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλ. ρύζι για ριζότο
3 κουταλιές κονιάκ
1/3 κούπας λάδι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
σαφράν
αλάτι, πιπέρι
ταμπάσκο
μαϊντανό και άνηθο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πλένουμε τα μύδια και τα τρίβουμε πολύ καλά με σύρμα.
Στη συνέχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 κούπες νερό με μια σκελίδα σκόρδο και μια κουταλιά λάδι και τα βάζουμε να βράσουν. 4΄-5΄ και όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Τα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη το ζωμό..
Καθαρίζουμε της γαρίδες και εάν είναι μεγάλες της κόβουμε κομμάτια
Μπορούμε αν θέλουμε, στο νερό που βράζουμε τα μύδια, να ρίξουμε και τα τσόφλια από τις καθαρισμένες γαρίδες ή άλλα θαλασσινά, για περισσότερη γεύση.
Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το μισό από 1/3 της κούπας λάδι και σοτάρουμε το ρύζι.
Με το υπόλοιπο μισό λάδι σοτάρουμε ελαφρά σε άλλο σκεύος τις γαρίδες και τις σβήνουμε με το κονιάκ.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σοταρισμένο ρύζι, λίγο-λίγο το ζωμό από τα μύδια,. Προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά και λίγο σαφράν για χρώμα.
Τα σιγοβράζουμε ώσπου βράση το ρύζι


Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και λίγες σταγόνες ταμπάσκο και σερβίρουμε αμέσως.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons