ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΣΙΑΛ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
Ξερή μαγιά: 1 φακελάκι
νερό Ζεστό: 2/3 κούπας
Σκληρό αλεύρι: 3 κούπες
Αλάτι: 1 κουταλάκι

Σάλτσα ντομάτας του Βασίλη  

Υλικά για την πίτσα:
Φέτες πράσινης πιπεριάς
μανιτάρια
Φέτες κόκκινης πιπεριάς
Φέτες μανιτάρια: 1/4 κούπας
Σαλάμι ή ζαμπόν: 8 φέτες
Ελιές:  χωρίς κουκούτσι και κομμένες φέτες
Τριμμένη μοτσαρέλα: 200 γρ.
Τριμμένη παρμεζάνα: 4 κουταλιές

Οδηγίες:
1. Σε μπολ βάζετε το μισό νερό και διαλύετε την μαγιά. Την αφήνετε λιγα  λεπτά να "φουσκώσει". Σε άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνετε την μαγιά και το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος, μια ώρα περίπου  να φουσκώσει.
2. Ζυμώνετε τη ζύμη για 1 λεπτό και την ανοίγετε σε φύλλο, στο σχήμα του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. Την βάζετε σε λαδωμένο ταψί.
3. Από πάνω απλώνετε την σάλτσα ντομάτας, την μοτσαρέλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 βαθμούς στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου, για  30 λεπτά.
5. Βγάζετε από το φούρνο, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons