ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΙΤΣΑ


  ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:



1 φακελάκι   Ξερή μαγιά
2/3 κούπας  Ζεστό νερό
3 κούπες  Σκληρό αλεύρι
1 κουταλάκι   Αλάτι

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:
Δείτε  μια από της καλύτερες ΣΑΛΤΣΕΣπου μπορείτε να έχετε στο ψυγείο σας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ:
Φέτες πράσινης πιπεριάς: 1 πιπεριά
Φέτες κόκκινης πιπεριάς: 1 πιπεριά
Φέτες μανιτάρια: 1/4 κούπας
Σαλάμι ή ζαμπόν: 8 φέτες
Ελιές: μερικές  χωρίς κουκούτσι και κομμένες φέτες


ΟΔΗΓΙΕΣ:
1. Σε μπολ βάζετε λίγο
 νερό και διαλύετε την μαγιά. Την αφήνετε 15 λεπτά να "ξυπνήσει".  Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνετε την μαγιά και το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος, μια ώρα περίπου να φουσκώσει.
2. Βάζετε
3. Ζυμώνετε τη ζύμη για 1 λίγο  και την ανοίγετε σε φύλλο, στο σχήμα του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε σε λαδωμένο ταψί.
4. Από πάνω απλώνετε την σάλτσα ντομάτας, την μοτσαρέλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200  βαθμούς στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου, για 25 - 35 λεπτά. 5. σερβίρετε αμέσως.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons