ΑΡΝΑΚΙ ΙΡΛΑΔΕΖΙΚΟ


ΥΛΙΚΑ

 1 / 2 κιλό  χοντρές φέτες μπέικον, σε κύβους
 2 1/2 αρνί με κόκαλο , κομμένο σε κομμάτια 4 πόντους
 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 1 / 2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
 1 / 2 φλιτζάνι κάθε χρήση αλεύρι
 3 σκελίδες σκόρδο, κιμά
 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1 / 2 φλιτζάνι νερό
 4 φλιτζάνια ζωμό
 2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
 4 κούπες κύβους καρότα
 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε δάγκωμα-μεγέθους τεμάχια
 3 πατάτες
 1 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
 2 φύλλα δάφνης
 1 φλιτζάνι λευκό κρασί

 ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Βάλτε το μπέικον σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Σοτάρετε το σε μέτρια υψηλή θερμότητα μέχρι να είναι καστανό. Στραγγίστε τα λίπη
2. Βάλτε το αρνί, το αλάτι, το πιπέρι, και το αλεύρι σε μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε στο κρέας στρώση ομοιόμορφα. Σοτάρετε το κρέας σε τηγάνι με το λίπος του μπέικον.
3. Βάλτε το κρέας σε κατσαρόλα (αφήστε 1 / 4 φλιτζάνι του λίπους στο τηγάνι). Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να γίνεται χρυσό. Σβήνουμε τηγάνι με 1 / 2 φλιτζάνι νερό και προσθέτουμε το μείγμα σκόρδου-κρεμμυδιού στην κατσαρόλα με τα κομμάτια μπέικον, ζωμό, και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1  1 / 2 ώρες.

4. Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πατάτες, το θυμάρι, φύλλα δάφνης, και το κρασί στην κατσαρόλα. Μειώστε τη θερμοκρασία, και σιγοβράστε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons