Κουνέλι στιφάδο

                  ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι τεμαχισμένο
1 κιλό κρεμμύδια (στιφάδου )
2 κρεμμύδια μέτρια
6 φύλλα δάφνης
150 γρ,  ντομάτες κονσέρβας  λιωμένες
λίγη ζάχαρη (1/2 κουταλάκι)
ξηρό κόκκινο κρασί (1 φλιτζανάκι)
αλάτι
4 δόντια  σκόρδο
φυλλαράκια δεντρολίβανου
μπαχάρι
πιπέρι
1/2 λίτρο  ξύδι
                                           ΟΔΗΓΙΕΣ 
Από βράδυ, μουλιάζουμε το κομμένο σε φέτες κουνέλι μέσα σε ένα μίγμα με ξύδι και νερό στα οποία προσθέτουμε 1 κρεμμύδι σε φέτες, τα φύλλα δεντρολίβανου (περίπου 6-8), αλάτι και πιπέρι.   2 φύλλα δάφνης, 3 σκελίδες σκόρδο πατημένες,
Την επόμενη ημέρα  σοτάρουμε κουνέλι τεμαχισμένο σε λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρουμε, να πάρει χρώμα., προσθέτουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα  με δυο δόντια  σκόρδο, ψιλοκομμένα και το σοτάρουμε για 3 λεπτά προσθέτουμε τα της ντομάτες κονσέρβας  λιωμένα συνεχίζουμε να σοτάρουμε να δώσει χρώμα .
Προσθέτουμε μισό λίτρο  νερό και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράση σχεδόν καλά .
σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα κρεμμύδια στιφάδου  (1 κιλό) ολόκληρα και λίγο σκόρδο  (κομμένο) και τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα  και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κουνέλι, προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, μπαχάρι, λίγη ζάχαρη (1/2 κουταλάκι) φύλλα δάφνη, Σιγοβράζουμε, μέχρι ότου δέση  η σάλτσα.
Συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι η’ ριζότο, και καλό κόκκινο κρασί και όρεξη  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons