ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό περίπου μύδια, καθαρισμένα
2 φλιτζάνια σκορδαλιά
1 φλιτζάνι μπύρα 
λίγο  αλεύρι
 ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  
ΟΔΗΓΙΕΣ

 Αδειάστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και δημιουργήστε μια κοιλότητα στη μέση. 
Προσθέστε την μπύρα  και  χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί ένα πηχτό μείγμα. 
 Ζεστάνετε το λάδι σε φριτέζα ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. 
Βουτήξτε τα μύδια, περίπου μια ντουζίνα τη κάθε φορά, στο κουρκούτι και αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα.
 Αφήστε τα να στάξει το επιπλέον κουρκούτι. 
Τηγανίστε για περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. 
Στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε με αλάτι. 
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μύδια, σε δόσεις.
 Σερβίρετε αμέσως τα ζεστά τηγανιτά μύδια με τη σκορδαλιά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons