ΥΛΙΚΑ
1½ κιλό σπανάκι
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
Λίγο ψιλοκομμένος άνηθος
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
Ένα μονόχουφτο τυρί φέτα τριμμένο σε μεγάλα κομμάτια
λίγο Αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντρό κόβουμε το σπανάκι. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1 λεπτό το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το άνηθο και το πράσο. Τα αφήνουμε 4΄-5΄ σε χαμηλή φωτιά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι. Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 4΄-5΄ να τραβήξουν τα υγρά του και να πέσει ο όγκος του. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο. Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο τυρί και ανακατεύουμε 1΄-2΄ . Είναι ωραίο ορεκτικό και συνοδεύετε με πουλερικά και κορεατικά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου