ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΣΩΤΕ

ΥΛΙΚΑ 

1½ κιλό σπανάκι 
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
2 σκελίδα σκόρδο 
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
1 πράσο ψιλοκομμένο 
Λίγο  ψιλοκομμένος άνηθος 
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο 
Ένα μονόχουφτο   τυρί φέτα τριμμένο σε μεγάλα κομμάτια   
λίγο Αλάτι    
ΟΔΗΓΙΕΣ 

Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντρό κόβουμε το σπανάκι. Σε  κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1 λεπτό το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το άνηθο και το πράσο. Τα αφήνουμε 4΄-5΄ σε χαμηλή φωτιά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι. Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 4΄-5΄ να τραβήξουν  τα υγρά του και να πέσει ο όγκος του. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο. Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο τυρί και ανακατεύουμε 1΄-2΄ . Είναι ωραίο ορεκτικό και συνοδεύετε με  πουλερικά και κορεατικά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons