ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

    ΥΛΙΚΑ

1½ κιλό βερύκοκα αγουρωπά
1100 γραμ. ζάχαρη
1½ φλιτζάνι . τσαγιού νερό
1 βανίλια
χυμό από 4 λεμόνια

     ΟΔΗΓΙΕΣ 

Διαλέγουμε βερύκοκα αγουρωπά χωρίς χτυπήματα.
Τα πλένουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει και χυμό από 4 λεμόνια, για 3 ώρες να σφίξουν.
Έπειτα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά, με νερό.
Με το χέρι ενός μικρού, λεπτού πιρουνιού και κρατώντας το φρούτο, σπρώχνουμε τρυπώντας από την απέναντι μεριά, το κουκούτσι προς τη μεριά του κοτσανιού, για να μην διαλύσουμε το φρούτο.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και το βράζουμε για 7 '  από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα βερύκοκα και με μια κουτάλα, αφαιρούμε τους αφρούς του από την επιφάνεια.
Τα βράζουμε για 7 από την ώρα που θα πάρουν βράση, δεν τα ανακατεύουμε, για να μην μας λιώσουν.
αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει τελείως, για τουλάχιστον 8 ώρες.
Στη συνέχεια, ξαναβράζουμε το γλυκό, σε σιγανή  φωτιά, ρίχνοντας μέσα τη βανίλια και το χυμό από 1½  λεμόνι, για 6΄ - 9' περίπου, μέχρι να γίνουν τα βερύκοκα.
και δέσει το σιρόπι
 Και βγάζουμε  το γλυκό από τη φωτιά, γυρνάμε  κυκλικά την κατσαρόλα,. Έτσι τα βερύκοκα και θα τραβήξουν  μέσα το σιρόπι.
Το βάζουμε σε  βάζα κάνοντας κονσερβοποίηση .


 Θα μας μουχλιάσει το γλυκό αν το σιρόπι δεν δέσει καλά  και είναι αραιό,.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons