ΟΥΡΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

 ΥΛΙΚΑ

2  ουρά μοσχαρίσια
2  συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
4  φύλλα δάφνης
1  ξυλαράκι κανέλας
5  κόκκους μπαχάρι
1  κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
Λίγο ξύδι κόκκινο
1  κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. ντοματο πελτέ
 Ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου
4 δόντια σκόρδο
Αλάτι
 Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

1ον Τεμαχίζουμε το κρέας ουρά σε μικρά τεμάχια το βράζουμε σε νερό για πέντε λεπτά το σουρώνομαι και το πλένομαι καλά να φύγουν όλα οι αφροί.
2ον σε μια βαθειά κατσαρόλα ρίχνομαι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά να πάρει χρώμα , τα σβήνουμε με το κρασί συνεχίζουμε έως  να εξατμιστεί,
Προσθέτουμε  το  κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, ξυλαράκι κανέλας
   σκόρδο, .
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα να μαραθούν τα λαχανικά ,
προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε ώσπου να κοκκινίσει το όλο σύνολο
3ον προσθέτουμε το ζεστό νερό όχι όλο κρατάμε λίγο για αργότερα αφού θα χιαστεί προσθέτουμε ζάχαρη πιπέρι αλάτι μαυροδάφνη μπαχάρι και τα σιγοβράζουμε περίπου για ένα 45 λεπτό ώσπου σχεδόν να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στιφάδου αφού τα έχουμε σοτάρει σε ένα μεγάλο τηγάνι και έχουν πάρει χρώμα συνεχίσουμε το βράσιμο ώσπου να μαλακώσουν και τα κρεμμύδια  

Τελειώνοντας το βράσιμο  καλό θα είναι να έχει σάλτσα, και εάν δεν έχει δέσει μπορούμε να την συμπυκνώσουμε  με λίγο αλεύρι λιωμένο σε κρύο νερό.

Συνοδεύετε με ρύζι ριζότο, ή  με ζυμαρικά


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons