ΚΑΡΥΔΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρυδόψιχα
1 κούπα ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
 ½  κούπα χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουτ. σούπας γαλέτα
½ κιλό ζάχαρη άχνη ανθόνερο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αλέθετε την καρυδόψιχα και την ανα­κατεύετε σε ένα μπολ, με τη ζάχαρη, τα ασπράδια ελαφρά χτυπημένα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη γαλέτα. Ζυμώνετε τα υλικά και προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να δίνει μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Πλάθετε σε μικρά κομμάτια, σαν σύ­κα, τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε τα καρυδάτα σε προθερμα­σμένο φούρνο στους 180°C για δέκα λεπτά. Όταν μισοκρυώσουν τα βουτάτε ένα-ένα σε ανθόνερο και τα τυλίγετε με ζάχαρη άχνη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons